NAK TAHU ADA APA DISINI. SILA LAH KLIK....

Monday, June 25, 2012

Tutti Fruitti Cream Horn

 aku ambil resepi ini dari blog  kongsi resepi. sedapnya rasa macam nak buat, tapi kena lah tunggu hari sabtu dan ahad.. mesti cuba....

 
Bahan-bahan:
 
Doh pastri lapis secukupnya
1 biji buah kiwi
Buah strawberi secukupnya
Buah pic secukupnya
Krim pastri secukupnya


** untuk krim pastri saba buat cara ini..


  • 300 ml susu segar
  • 3 biji kuning telur
  • 50 g gula halus
  • 20 g tepung gandum*
  • 20 g tepung jagung*(*disatukan dan diayak)
  • 1 camca teh esen vanilla dan 2 camca besar mentega atau marjerin

  • Cara memasak:

    1. Canai doh pastri lapis setebal 3mm dan potong selebar 1.5cm dan panjang lebih kurang satu kaki.
    2. Lilitkan pada acuan tin cream horn (boleh didapati di kedai bakeri).
    3. Seterusnya bakar pada suhu 200ºC selama 25 minit atau sehingga keperangan.
    4. Apabila pastri telah sejuk, masukkan krim pastri dan susunkan buah-buahan yang telah dipotong dadu   tadi.
    5. Akhir sekali, susunkan di atas pinggan dan bolehlah dihidangkan.

    TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA. SILA TINGGALKAN KOMEN ANDA DISINI

    No comments:

    MY LOVE FOR ANNIVERSARY

    Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...