aku ambil resepi ini dari blog kongsi resepi. sedapnya rasa macam nak buat, tapi kena lah tunggu hari sabtu dan ahad.. mesti cuba....
Bahan-bahan:
Doh pastri lapis secukupnya
1 biji buah kiwi
Buah strawberi secukupnya
Buah pic secukupnya
Krim pastri secukupnya
** untuk krim pastri saba buat cara ini..
1 biji buah kiwi
Buah strawberi secukupnya
Buah pic secukupnya
Krim pastri secukupnya
** untuk krim pastri saba buat cara ini..
Cara memasak:
1. Canai doh pastri lapis setebal 3mm dan potong selebar 1.5cm dan panjang lebih kurang satu kaki.
2. Lilitkan pada acuan tin cream horn (boleh didapati di kedai bakeri).
3. Seterusnya bakar pada suhu 200ºC selama 25 minit atau sehingga keperangan.
4. Apabila pastri telah sejuk, masukkan krim pastri dan susunkan buah-buahan yang telah dipotong dadu tadi.
5. Akhir sekali, susunkan di atas pinggan dan bolehlah dihidangkan.
No comments: